dinsdag, augustus 04, 2020
Expositie in het gemeentehuis van Dalfsen

Johan Geerts exposeert met schilderijen en Aletta Wittenberg met haar sieraden van glas in het gemeentehuis van 5 juli t/m 20 augustus 2019.

Johan Geerts: “Op dit moment exposeer ik met mijn schilderijen in de foyer van het gemeentehuis. Verf heeft eigenlijk al mijn hele leven een belangrijke rol gespeeld. Mijn eerste leermeester was Jan Masselink en later heb ik schilderles gevolgd bij Sjoerd Dijkstra".

Door schriftelijke cursussen en zelf te experimenteren heb ik de techniek een beetje eigen gemaakt en ik schilder nu olieverfschilderijen en vergezichten.
De laatste jaren schilder ik met veel plezier bij schildersgroep Jan van der Horst.
Een aantal schilderijen van ons mooie dorp Dalfsen hangen in het gemeentehuis.

Mocht u het leuk vinden om mijn werken eens te komen bekijken, dan kan dat tijdens de openingstijden van het gemeentehuis”.

Aletta Wittenberg
Aletta maakt glaskralen met een gasbrander en glasstaven, waar zij dan weer unieke sieraden van maakt.
Maar ook van gekochte kralen maakt ze sieraden op maat én voor het repareren van sieraden kun je bij haar terecht. Als geboortecadeau beschildert zij serviesjes (dejeunertjes) aan de hand van geboortekaartjes.

Daarnaast volgt Aletta al 4 jaar de discipline tekenen en schilderen aan de Vrije Academie te Nunspeet. Vorig jaar september is zij daar eveneens de opleiding alles van glas gestart.

De exposities zijn te zien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: maandag van 9.00 tot 20.00 uur, dinsdag t/m donderdag van 9.00 tot 16.30 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.