donderdag 21 februari 2019
Uitprobeerdienst Dalfsen
Nieuwleusen e.o.

In de laatste week van januari konden inwoners van de gemeente Dalfsen kennismaken met slimme leef technologie en hulpmiddelen rondom veiligheid. Vanaf heden kunnen inwoners van de gemeente Dalfsen bij de Infopunten in Dalfsen, Lemelerveld en Nieuwleusen terecht met allerlei vragen over de beschikbare technologie, over internet en vragen over langer thuis blijven wonen.

Gedurende een maand kunt u een hulpmiddel gratis uitproberen waardoor het zelfstandig wonen ondersteund wordt. Het gaat om innovatieve ontwikkelingen en digitale zorgtechnologie, meestal bedacht om uw wooncomfort te vergroten.

Cultureel aanbod en beeldende kunst in beeld
Nieuwleusen e.o.

Binnen de gemeente Dalfsen is veel aanbod op het gebied van cultuur en beeldende kunst. Het aanbod is groot en daar is de gemeente trots op! Om op een makkelijke manier inzicht te geven in het aanbod van cultuur en beeldende kunst in de openbare ruimte, is er een interactieve kaart gemaakt: www.dalfsenkaart.nl. Op de website zijn de kaarten ‘cultureel aanbod’ en ‘beeldende kunst’ per kern te raadplegen. De gemeente breidt deze website de komende tijd verder uit met meer digitale kaarten.

Infopunt Nieuwleusen
Nieuwleusen e.o.

Heb je een vraag, maar weet je niet zo goed waar je terecht kunt?

Kom dan naar één van de drie Infopunten in de gemeente Dalfsen. Je vindt ze in de kulturhusen Trefkoele+ in Dalfsen, De Spil in Nieuwleusen, en de Mozaïek in Lemelerveld.

Hulp bij het invullen van de belastingaangifte 2018
Nieuwleusen e.o.

Veel mensen krijgen nu bericht van de belastingdienst dat men aangifte moet doen over het jaar 2018. Let op: mogelijk krijgt u alleen digitaal de oproep tot het doen van aangifte!

Als u een laag inkomen heeft en weinig vermogen (max. € 30.000 per persoon) kunt u hulp krijgen van Saam welzijn bij het invullen van de aangifte.
U dient wel een DigiD- of Machtigingscode te hebben.

Winkeloverval in Nieuwleusen, politie doet onderzoek
Nieuwleusen e.o.

Vanmiddag heeft er aan de Den Hulst in Nieuwleusen een winkeloverval plaatsgevonden. Dat meldt de politie.