dinsdag, augustus 04, 2020
Nieuwleusen viert Koningsdag - programma bekend

Het programma voor Koningsdag, op donderdag 27 april, in Nieuwleusen is bekend! 

Traditiegetrouw begint het officiële programma met de aubade, om 10.00 uur bij ’t Olde Gemientehuus. Vanaf 09.30 uur kunnen de versierde fietsen worden opgesteld voor het gemeentehuis voor de optocht. Ook dit jaar zijn er weer prijzen beschikbaar voor de allermooiste creaties, dus doe goed je best! De aubade, die wordt geopend met een woord van de burgemeester, wordt muzikaal verzorgd door MusicArdore. Aansluitend vindt de optocht met versierde fietsen plaats. Rond 11.00 uur zullen we terug zijn bij ’t Olde Gemientehuus.

Vanaf De Viersprong starten vanaf 11.00 uur weer diverse activiteiten: een fiets- of auto/motorpuzzeltocht georganiseerd door Stichting Hand in Hand en een wandeltocht, mogelijk gemaakt door Nieuwleusen Sportief. 

Om 13.00 uur zien we iedereen graag in het Palthebos waar een heerlijke, gratis brunch klaar staat. Door de hulp en bijdrage van diverse winkeliers en sponsoren kunnen we u deze brunch geheel gratis aanbieden. U kunt genieten van heerlijk belegde broodjes, soep, koffie, thee en andere drankjes.

Na de brunch hopen we dat iedereen gezellig in het Palthebos blijft voor de rest van het programma, met voldoende activiteiten voor jong én oud! Naast het gebruikelijke springkussen en de schminktent is er ook dit jaar voor de allerkleinste bezoekers een leuke poppenkast voorstelling en is er voor de tieners een apart feestje, The Orange Party! Dit is een te gekke party met feestdj’s R&D en vindt plaats in een apart deel van het Palthebos. De SMON organiseert hierbij een aantal te gekke activiteiten zoals graffiti spuiten en sumoworstelen.

Vanaf 15.00 uur maken we het programma compleet met OranjePop. Met dit jaar bijzondere benefietoptredens voor het goede doel: Muzikanten voor ALS, met diverse gastoptredens. OranjePop duurt tot ongeveer 19.00 uur.

Samen met alle inwoners van Nieuwleusen maken we graag een groot feest van deze bijzondere dag, allen dus graag tot ziens op 27 april.